HockeyNews
PLUS

Olle Liss på önskelistan hos nye sportchefen

(8021) Olle Liss
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2019

FacebookXWhatsApp
Olle Liss har en tung säsong bakom sig och har omgärdats av flyttrykten den senaste tiden. Björklövens nye sportchef Per Kenttä har skarpskytten på sin önskelista.
– Just nu har han kontrakt med Rögle, men är det så att han skulle bli ledig är det bara att slå en signal, säger han till HockeyNews.se.
Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Olle Liss gjorde stor succé när han kom från Pantern till Rögle förra säsongen. Då blev det fjorton poäng på elva matcher.

Den här säsongen hade forwarden det svårt med poängproduktionen, och bitvis var han utanför laget. Den 10 april sa Olle Liss följande till HockeyNews.se om sin situation:

– Vi har väl en öppen dialog om allt, agenten, Chris (Abbott) och jag. I dagsläget sitter jag på kontrakt och det är det jag får förhålla mig till.

Det har dock inte varit någon vidare bevarad hemlighet att Olle Liss är ett namn som diskuteras på marknaden när SHL- och de Hockeyallsvenska klubbarna ser över sina trupper inför nästa säsong. Under måndagen avslöjade Barometern att Oskarshamn är en av klubbarna som är intresserade av 26-åringens tjänster.

Men det finns förstås fler klubbar som uppvaktar skarpskytten. Björklöven är en av dem.

– Just nu har han kontrakt med Rögle, men är det så att han skulle bli ledig så är det bara att slå en signal, säger klubbens sportchef Per Kenttä till HockeyNews.se.

Är du intresserad?

– Ja, absolut.

Var Olle Liss spelar i höst lär bli en följetong, men en fortsättning i Rögle är inte uteslutet. Några dagar innan intervjun med Liss kommenterade Rögles sportchef Chris Abbott forwardens situation i en lång intervju med HockeyNews.se. Även om han inte gav något tydligt svar på frågan kring Liss framtid i klubben, så höll han alltjämt dörrarna öppna. 

– Vi hoppas att ha den bästa Olle (Liss) här. Jag kommer inte prata kring individuella spelare, men det är klart att vi vill ha det bästa av spelarna vi har under kontrakt. Jag hoppas att vi kan få det, sa Abbott den 7 april. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!